ЦСКА излезе със специален призив до своите фенове относно утрешното дерби с Левски. От „Армията“ предупредиха своите фенове да не посещават клубния стадион, тъй като тяхната безопасност не е гарантирана заради започналите демонтажни дейности, които ще се провеждат и утре.

Освен това от медийния екип на ЦСКА заснеха специално видео, на което показват как върви разрушаването на стадион „Българска армия“. На кадрите може да се видят и думите на координатора по безопасност на проекта - Николай Николов. Представителят на фирма „Ростер“ обяснява какво се случва в момента по демонтажа на съоръжението и също призова феновете да не ходят на „Армията“.

„На 1 април нашата фирма влезе на стадион „Българска армия“. Извършихме оглед и подготвителни за демонтажа – като обезопасяване на обекта, поставяне на информационни табели, табели за безопасност. Извършихме подготовка на охранителната дейност. Въведохме подходящ пропускателен режим, както и осигуряване на битови условия за работещите“, започна Николай Николов.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

„В момента протича подготовка на трибуните и секторите за демонтажа на стоманобетонната част. Отделят се металните части от трибуните, селективно се разделят в един контейнер металите, а в друг – пластмасовите отпадъци от седалките, така че, когато започне истинското разрушаване да има само стоманобетон“, допълни координаторът на проекта от страна на фирма „Ростер“.

„За нас е много важно още в началото да подходим съм селективно разделяне на отпадъци, така че впоследствие да няма смесване на отпадъците и да се изпълни планът за управление на строителните отпадъци. Както виждате, не се допуска запрашаване в района. Нещата протичат по нормален начин“, продължи Николов.

„Знаем, че утре предстои дерби между ЦСКА и Левски и ще има интерес и стадионът ще бъде посетен от много фенове. Имаме известни притеснения от излишно любопитство на запалянковците. Затова показваме какво се извършва на стадиона и няма нещо много интересно. По този начин протичат демонтажните дейности към момента, но районът не е безопасен за външни лица. Поради тази причина сме въвели пропускателен режим и всяко външно лице, което влиза на обекта, се съпровожда от нашите технически ръководители. В тази връзка призовавам феновете да не рискуват с излишно любопитство, което да надделее над сигурността на техния живот“, завърши шефът на строителната фирма.

СЪОБЩЕНИЕТО НА ЦСКА
Осъзнаваме, че интересът към реконструкцията на нашия дом е голям и хиляди фенове искат да разберат какво се случва отвътре.

Молим ви, не се опитвайте да влизате на стадиона, където ремонтни дейности ще протичат и утре и безопасността ви не може да бъде гарантирана. Има специален достъп до стадиона и строг пропускателен режим, който не трябва да бъде нарушаван. Апелираме да не поставяте любопитството си над сигурността. Навременна информация ще бъде даване във всеки един етап от случващото се около стадиона.

На първи април поставихме началото на етап „Демонтаж“ на ст. „Българска армия“. Десетки експерти от фирма „Ростер“ започнаха работа по обезопасяването и направиха първите стъпки по демонтиране на части от съоръжението.

Днес ви запознаваме със свършеното през първата седмица, обяснено във видеото от координатора по безопасност на проекта - Николай Николов. Заедно с професионалистите от „Ростер“, които също отправят апел преди утрешното дерби.

В утрешния ден ще ви очакваме на половин километър посока центъра, където в 14:45 ч. се изправяме срещу Вечния съперник и в момент на криза имаме най-силна нужда от вас!

В деня на мача билети могат да се купят извънредно от касите на ст. “Българска армия” от 10:00 ч. до края на първото полувреме на дербито. Билети се продават и онлайн.