ЦСКА показа две нови придобивки. Става дума за микробуси от престижната марка „Мерцедес“, които ще бъдат ползвани от клубната академия.

БЛИЦ още на 4 юли информира, че школата на „армейците“ ще се ползва от новите придобивки. Тогава ви информирахме, че клубът е взел и чист нов автобус за първия отбор, който беше показан от „червените“ само две седмици по-късно. През следващата година ще пристигне свръхмодерен рейс.

Микробусите на академията на ЦСКА са са брандирани в клубния червен цвят с надписи „Люлка на шампиони“ и легендарната емблема на клуба. Микробусите са с 21 места и разполагат с абсолютно всички удобства за пътниците.

„Инвестиционната програма в ДЮШ на ЦСКА продължава по план. Няма силен футболен клуб без добре обезпечена младежка школа. За нас от особена важност е да осигурим безопасност и комфорт за младите армейски таланти и тези микробуси ще дадат нужното спокойствие, а и самочувствие на играчите“, коментира техническият директор на ЦСКА Михаил Александров.

„Усилено се работи по планирането на новата тренировъчна база на детско-юношеската школа. Целта е да създадем иновативен спортен кампус, в който децата да могат да провеждат тренировъчен и учебен процес“, добави Александров.

В школата на ЦСКА тренират над 200 деца, разделени на възрастови групи. Отборите участват във всички първенства на БФС, където са на челни места в класациите.