ЦСКА ще прати португалците Руи Мигел и Давид Силва в Миньор (Перник), съобщава "Меридиан Мач". Двамата ще подсилят елитния тим от зимата, след като треньорът на "червените" Любо Пенев не ги иска на "Армията". Те ще играят в Перник под наем до края на сезона.

Мигел рядко попада в групата на ЦСКА, а Давид Силва е натирен в дублиращия отбор. Шефовете на клуба пробваха да преотстъпят втория в Локомотив (Мездра) преди затварянето на трансферния прозорец, но босът на "железничарите" Георги Бачев отказа да си върне крилото, защото клубът не може да си позволи неговата заплата.

От Борисовата градина са получили уверение от шефовете на Миньор, че в Перник могат да плащат заплатите на двамата португалци. Месечното възнаграждение на двамата е по 4000 евро на калпак. Според запознати от "Армията" са договорили с ръководството на "жълто-черните" да имат ексклузивни права за преговори с футболист на Миньор. През лятото "червените" следяха Румен Трифонов и Васил Божиков, които играят на поста ляв бек. /БЛИЦ