Визитата на Мета­лург Донецк в Со­фия няма да бъде за просто един прия­телски двубой, кой­то ще се състои в неделя. „Меридиан Мач" пише, че ше­фовете на ЦСКА планират нещо по­вече - „червените" да станат „братски" отбор с тима от До­нецк. Преговорите между двете страни ще се проведат пре­ди контролата.

Какво значи братски тимове? Двата клуба ще си сътруд­ничат по всякакъв начин. Ще играят много често конт­роли, а не е изклю­чено при интерес от страна на Металург към даден футболист на „армейци­те" ръководството на ЦСКА да напра­ви известен компро­мис с цената на иг­рача. Напълно въз­можно е, ако Алек­сандър Томов и ко­легата му от Донецк Сергей Тарута си стиснат ръцете, ня­кои от резервите на украинците да ид­ват, за да се обигра­ват в доста по-сла­бото българско пър­венство.

ЦСКА и Мета­лург са в отлични отношения от 2008 г. Именно тогава един от асовете на „армейците" - Вели­зар Димитров, оти­де в клуба от До­нецк. Той направи страхотна кариера там, като изигра над 100 мача за 5 години. През декем­ври 2011 г. украин­ците привлякоха Грегъри Нелсън, а няколко месеца по-късно звездата Жуниор Мораеш

Металург е братс­ки отбор с арменс­кия Пюник и с рус­кия Ростов.