Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

ЦСКА ще прибере 1,5 млн. евро от трансфера на бразилеца Жуниор Мораес в Металург (Донецк). Преговорите между двата клуба приключиха 30 минути след полунощ, като именно цената е била основният препъни камък в тях.

В крайна сметка двата клуба са си стиснали ръцете на 1,5 млн. евро, а минути по-късно Мораес си е събрал багажа и е тръгнал към Австрия, където украинците са на лагер. Сега остава единствено бразилецът да премине медицинските тестове, за да се подпише договора.

С привличането на Мораес почти цялата нападателна мощ на Металург ще е съставена от бивши футболисти на ЦСКА. В момента в офанзивната част на тима действат Велизар Димитров и Грегъри Нелсън. В украинския тим се подвизава и друг футболист, играл в България – Зе Соарес, който навремето носеше екипа на “Левски”.

Днес от 18,00 часа Металург ще играе контрола срещу “сините”, като за сега не е ясно дали Мораес ще дебютира за украинците. Всичко зависи от това, в какво състояние ще е бразилецът след прехода от Турция до Австрия./БЛИЦ