ЦСКА ще бъде собственик на половината от школата на Пирин. Информацията изтече от един от досегашните акционери на тима от Благоевград от групировката Г-15, близък до ръководството на "червените". Очаква се ЦСКА да работи заедно с Община Благоевград, която ще поеме издръжката на останалата част от школата.

През новия сезон школата на Пирин ще се ползва с лиценза, който предоставя бронзовият медалист от САЩ`94 Ивайло Андонов – Пирин 01.

Идеята е напълно логична, като се има предвид, че в ЦСКА и без друго разчитат на големите таланти, които излизат от благоевградската школа. Така след "Левски", който направи свой сателит Септември (Симитли), ЦСКА също ще разчита за своя отбор на младите таланти, които излизат от Югозапада.

Утре се очаква да бъдат запечатани офисите на Пирин, които се помещават в административната сграда на стадион „Христо Ботев”. Причината за тази крайна мярка са просрочените задължения от страна на Емил Наков към общинското звено „Спортни имоти”.

Новите задължения на „Пирин” към общината имоти вече са 45 000 лева, пише е-79. Поради тази причина новият шеф на „Спортни имоти” Валери Миков, който наскоро наследи на поста Кирил Ваклинов е разпоредил утре всички офиси да се запечатат. Това на практика означава, че клубът не съществува вече, щом няма къде да получава поща, факсове и кореспонденция. Освен това цялата документация на клуба ще остане запечатана. Вероятно сега всичко ще се препраща на изпълнителния директор Емил Наков, който не си е подал все още оставката.