ЦСКА е на път да направи сензационен трансфер. “Червените” преговарят с Касъмпаша за юношата на “Левски” Николай Димитров. От “Армията” искат Хичо под наем до края на сезона. Единият от босовете на ЦСКА Иво Иванов се е срещнал край морето, където в момента Ники Димитров почива, с шеф на Касъмпаша. Двамата са обсъдили възможността турският клуб да преотстъпи до края на сезона Хичо при “червените”.
 
След няколко часа преговори те стигнали до предварително споразумение, според което шансовете на юношата на “Левски” да играе на “Армията” са 50%. Проблемът идва от солидната сума, която на този етап Касъмпаша иска за наема, а ЦСКА не желае да плати. Според запознати двете страни все пак ще се споразумеят. На срещата са присъствали и Николай Димитров, мениджърът Несим Нешадов, както и другият българин в Касъмпаша – Георги Сърмов.
 
Както е известно, турският клуб изпадна във Втора дивизия и в момента иска да се отърве от чужденците, които взимат солидни заплати. Самият Николай Димитров, който е сред избраниците на селекционера Лотар Матеус в националния отбор, е обявил на срещата, че има огромно желание да играе в ЦСКА. Той дал пример с друг юноша на “Левски” – Иван Бандаловски, който премина на “Армията” и феновете го приеха много добре.
 
24-годишният Хичо взима по 17 000 долара в Касъмпаша, а Иво Иванов е обявил, че ЦСКА има ресурс да покрие заплатата на крилото, ако той премите в Борисовата градина. Очаква се до няколко дни да стане ясно дали Николай Димитров ще облече червената фланелка, след като в продължение на 4-5 години носеше етикета “Талант № 1 на “Левски”. Както е извество, “сините” продадоха в комплект преди година Хичо и Георги Сърмов на Касъмпаша за близо 1 милион евро./БЛИЦ