ЦСКА използва официалния си профил във „Фейсбук“, за да отбележи 43 години от детронирането на Нотингам като европейски клубен шампион. На днешния ден през 1980 г. „армейците“ печелят като гост с 1:0 с гол на Ружди Керимов в 33-ата минута. Първият мач в София е завършил също с победа на „червените“ с 1:0.

В този момент Нотингам е действащ носител на КЕШ, след като само няколко месеца по-рано е победил Хамбургер с 1:0 на финала в Мадрид.

Както е известно, вчера ЦСКА официално пусна в продажба специална монета, припомняща големия успех през 1980 г.

СЪОБЩЕНИЕТО НА ЦСК
Днес си спомняме за един от големите “армейски” подвизи.

На тази дата през 1980 г. ЦСКА прави за мнозина немислимото и отстранява европейския шампион Нотингам Форест в 1/16 финал за Купата на европейските шампиони. С непоколебима игра, дух и мъжество българският славен тим побеждава с 1:0 англичаните в мач-реванш, след като е записал същата победа и у дома 13 дни по-рано. Водени от великия Аспарух Никодимов, пред 26 000 зрители на „Сити Граунд“, “армейците” сломяват двукратните носители на европейската купа и оставят трибуните в амок.

ЦСКА ликува. Ликуват големите Джони Велинов, Иван Зафиров, Георги Димитров - Джеки, Ангел Рангелов, Георги Илиев, Цоньо Василев, Пламен Марков, Никола Велков, Цветан Йончев, Ружди Керимов, Спас Джевизов, Марио Вълков. Всички те затвърждават отбора ни като равен на най-големите на Стария континент.