ЦСКА направи нов изненадващ и светкавичен трансфер. "Червените" си осигуриха пореден талант от школата на Пирин - десния бек Александър Дюлгеров. Той е седмото "орле" на "Армията" след Спас Делев, Борис Галчев, Благой Макенджиев, Станислав Костов, Александър Якимов и Антон Карачанаков. Последните двама също бяха взети това лято.

Новината бе отвърдена от ръководството на ЦСКА. "Да, Александър Дюлгеров подписва тригодишен договор с нас подобно на останалите ни нови попълнения", заяви пред "Тема спорт" Емил Костадинов.

Сериозен интерес към 21-годишния Дюлгеров имаше от страна на Монтана и новия старши треньор на тима Стефан Грозданов, който откри Александър по времето, когато бе начело на Пирин. Играчът дори бе обявен за сигурен нов футболист на Монтана, но щом разбрал за офертата от ЦСКА, ситуацията веднага се променила.

Дюлгеров е най-силен на поста десен бек, но може да играе още като ляв краен защитник и десен външен халф. В началото на годината той лекува дълго време контузия, а след това лично Емил Наков забранил на треньора Костадин Ангелов да го взима дори и в групата за мачовете. Причината била, че е футболист от групировката на Г-15, която е срещу Наков. Съдбата на Сашо е същата като на адаша му Якимов, с когото ще се съберат отново, но в ЦСКА. /БЛИЦ