ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Вижте прогнозите на Атанас Зафиров и Исак Гозес за крайния резултат от мача! 

ЦСКА победи Етър с 2:0 в мач от 18 кръг на efbet Лига, който започна на 25 ноември и завърши 24 часа по-късно. В събота двубоят беше прекратен на почивката заради обилен снеговалеж. Срещата трябваше да продължи в неделя от 17:30 часа, но беше отложена с един час, за да може домакините да изчистят терена от натрупалия сняг. Тимът на Нестор Ел Маестро доминираше на терена в софийския студ и преспите край терена, но успя да пробие опълчението на "болярите" едва в края, когато реализира два гола след центрирания. Тимът от Велико Търново игра през почти цялото време с човек по-малко.

Лошите метеорологични условия в събота затрудниха максимално футболистите през първото полувреме. Още от началото двата отбора заложиха основно на изритване на топката и много единоборства. В 13-ата минута Георги Александров покоси Марселино Кареасо, като първоначално получи жълт картон. Главният рефер Кристиян Колев беше привикан от ВАР арбитъра Радослав Гидженов, за да прегледа ситуацията, след което промени решението си и показа червен картон на защитника на гостите.

Последваха няколко отлични намеси на вратаря на гостите Мартин Величков. В 28-ата минута Мартин Тошев беше близо да порази вратата на родния си ЦСКА. Нападателят на Етър беше изпуснат от Браян Кордоба и Християн Петров при извеждащо подаване на Николай Янков фронтално срещу Бусато и стреля, а за късмет на "армейците" топката се отби в дясната греда. След това попадна в Шано Бухолда, който направи неточен опит за добавка и нулевото равенство се запази. Малко преди почивката пропуски за ЦСКА направиха Линдсет и Назон.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Още в началото на второто полувреме ЦСКА стигна до добро положение за гол, но ударът на Дюкенс Назон от наказателното поле не се оказа проблем за вратаря Мартин Величков. Десет минути по-късно Назон отново стреля към вратата на гостите, но топката над рамката. Етър отговори в 60-ата минута, когато Мартин Тошев се освободи от Кордоба, но изстрелът му мина встрани.

След като през почти цялото второ полувреме действията на терена се развиваха пред вратата на Етър, отбраната на гостите капитулира в 83-ата минута. Джонатан Линдсет откри резултата. Норвежкият халф на ЦСКА беше точен с глава след центриране отдясно на Иван Турицов. Само четири минути по-късно "армейците" удвоиха аванса си. Християн Петров вкара с удар от въздуха след недобра намеса на защитата при центриране от корнер на Тобиас Хайнц.

С този успех ЦСКА запази първото си място в класирането. „Армейците“ са с актив от 41 точки. На 1 декември (петък) „червените“ гостуват на Славия. Етър остава на последното 16-о място с осем точки. На 2 декември (събота) „болярите“ гостуват на Черно море.

ЦСКА - ЕТЪР 2:0
1:0 Джонатан Линдсет (83), 2:0 Християн Петров (87)

ЦСКА София
ЦСКА: 1.Густаво Бусато, 19. Иван Турицов 6.Християн Петров , 13.Браян Кордоба (88-22.Енес Махмутович), 15.Тибо Вион (90-3.Сейни Санянг), 17.Емануел Шакич (46-11.Матиас Фаетон), 7.Джонатан Линдсет , 14.Тобиас Хайнц (к), 26.Марселино Кареасо (90-8.Станислав Шопов), 29.Майкъл Естрада (68-30.Данило Асприля), 9.Дюкенс Назон
Резерви: 25.Димитър Евтимов, 3.Сейни Санянг, 4.Мено Кох, 20.Асен Дончев, 22.Енес Махмутович, 8.Станислав Шопов, 30.Данило Асприля, 11.Матиас Фаетон
Треньор: Нестор Ел Маестро

ЕТЪР: 22.Мартин Величков, 77.Мартин Николов, 6.Пламен Димов , 15.Георги Ангелов (к), 4.Георги Александров , 7.Кольо Станев, 28.Николай Янков (39  10.Ловре Кнежевич), 23.Мосес Кандидус, 29.Янко Ангелов, 24.Шахредин Бухолда (70-14.Ивайло Димитров), 9.Мартин Тошев (88-70.Димо Бакалов)
Резерви: 1. Алесандро Гуарнонe, 2.Валери Христов, 10.Ловре Кнежевич, 11.Илкер Будинов, 14.Ивайло Димитров, 19.Хавиер Батегон, 32.Осама Алу, 38.Владислав Найденов, 70.Димо Бакалов
Треньор: Светослав Петров

София, стадион "Българска армия"
Съдия: Кристиян Колев

По-важното от мача по минути:
1 - Начало на срещата.
 Жълт картон за Георги Александров, който влезе остро в краката на Марселино Кареасо. Домакините се нахвърлиха на играча на Етър и пожелаха от съдията да го изгони заради грубия фаул.
11  Кареасо е изведен извън терена, за да получи медицинска помощ. Главният рефер Кристиян Колев беше привикан от ВАР арбитъра Радослав Гидженов, за да прегледа ситуацията с нарушението на Александров. 
13   ЧЕРВЕН КАРТОН за Георги Александров.
15 - Хайнц опита подаване към Назон или Естрада, но защитата на Етър изчисти в корнер. 
16 - Мартин Величков изби удар на Браян Кордоба, а секунди след това и изстрел на Християн Петров.
25 - Съдията Кристиян Колев прекъсна за кратко срещата, тъй като имаше проблем с екипировката и се наложи да отиде до тъчлинията, за да оправи нещата заедно с четвъртия рефер.
28  ГРЕДА! Мартин Тошев беше близо до откриване на резултата. Николай Янков го изведе фронтално срещу вратата на ЦСКА, опитният нападател беше изпуснат от Браян Кордоба и Християн Петров, стреля, а за късмет на домакините топката се отби в дясната греда, след което попадна в Бухолда, който направи неточен опит за добавка.
29 - Играта е спряна, за да бъдат почистени очертанията от снега. 
36 - Мачът най-после е подновен.
42  Отлична намеса на Мартин Величков, който спаси опасен изстрел на Джонатан Линдсет.
45 - Добавеното време е 9 минути.
45+10 - Край на първото полувреме.
------------------------------------------
46 - Начало на второто полувреме
48 - Назон се озова на добра позиция и стреля към вратата, но не създаде проблеми за Мартин Величков
60 - Мартин Тошев опита диагонален удар към вратата на Бусато, но топката излезе в аут
75 - Тобиас Хайнц се озова без опека и веднага пробва изстрел, но топката мина над вратата
78 - Тибо Вион се измъкна от бранител на Етър и стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Величков
84 -  ГОООЛ! ЦСКА открива резултата. Джонатан Линдсет се разписа с глава след центриране на Иван Турицов отдясно
87 -  ГООООЛ! ЦСКА удвоява аванса си. Християн Петров засече топката от воле, след като центриране на Тобиас Хайнц от корнер не беше изчистено добре от защитата на гостите
90+2 - Край на мача

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!