ЦСКА подготвя продажба през зимната пауза на бразилския нападател Мишел Платини, информира "7 дни спорт". Футболистът най-вероятно ще отиде в Япония или Русия срещу поне 1,5 милиона евро, които ще се поделят между ЦСКА и Черноморец.

Япония и Русия са две от малкото страни, в които е възможно да бъде продаден нападателят. Трансферът на бразилеца през зимата е ограничен от правилника на ФИФА, според който всеки футболист има право да получи картотека в три отбора за един сезон, но да играе само в два от тях. Бразилецът почна сезона в Черноморец, а след това мина на "Армията". Правилникът обаче допуска изключение за страни с първенства с различен цикъл. Шампионатите на Япония и Русия са по системата "пролет - есен", докато този в България и почти всички останали европейски страни е по другата схема.

Евентуалната продажба на бразилеца ще отвори място за привличане на нов нападател в ЦСКА. В момента "червените" разполагат в атака с Руи Мигел, Владимир Манчев, Спас Делев и румънеца Флорентин Петре. Последните двама обаче са ниски крила, Мигел имаше лош сезон, а Манчев изкара голяма част от есента с травма. /БЛИЦ