Нападателят на ЦСКА Спас Делев сензационно може да бъде продаден на гръцкия гранд Олимпиакос до края на седмицата при условие, че „армейците” отпаднат от Стяуа и не се класират за групите на Лига Европа. Първата среща между двата тима Стяуа спечели с 2:0 в Клуж, а реваншът е в четвъртък (25) август в София на Националния стадион „Васил Левски”.

„Сега сме се концентрирали изцяло върху реванша срещу Стяуа и не искам да говорим за трансфери. Въпреки това ще можем да кажем повече за трансфера на Делев в петък. Всичко е възможно, може и да премине в Олимпиакос”, заяви босът на ЦСКА Димитър Борисов, цитиран от гръцкия сайт olympiacos24.gr. Борисов е заковал цена от 2 милиона евро за национала и от Олимпиакос са готови да ги платят.

Още на 26 юни БЛИЦ първи съобщи, че Олимпиакос проявява интерес към Делев. Ето че сега тази новина се потвърди официално.

Интерес към Делев има още от страна на Висла (Краков), където играе друг български нападател Цветан Генкови, и турският Газиантепспор, където се подвизава пък бившият голаджия на Литекс Ивелин Попов.

Олимпиакос е фаворит за подписа на Делев, въпреки че поне до Нова година не може да го използва в групите на Шампионската лига, където гърците влизат директно. Причината е участието му с ЦСКА в първия двубой срещу Стяуа./БЛИЦ