Талантите на ЦСКА от набор 2004 пропуснаха да се класират за Готия Къп 2017, който ще се проведе през юли в Гьотеорг. "Червените" загубиха финала на квалификационния турнир в Сопот с 0:1 от Локомотив (Пловдив). Поражението дойде неочаквано с оглед на силната форма на ЦСКА 2004. 

Момчетата на треньора Атанас Борносузов преди днешната среща бяха в серия от 17 поредни победи за първенство, а на самия турнир в Сопот преминаха груповата фаза след три успеха без допуснат гол срещу Ботев, Левски и домакините от Металик, пише CSKA.BG. Самият финал бе мач на една врата. Още от първата минута "армейците" се впуснаха в неспирни атаки към вратата на Локомотив, докато съперникът бе заел старата изпитана тактика "Опълченците на Шипка", която в случая се увенча с успех, отбелязват още на клубния сайт на "червените".

След няколко пропуска за ЦСКА малките "смърфове" реализираха образцова контраатака, при която откриха резултата в средата на първото полувреме. През втората част картината на терена остана същата: "червените" атакуваха, докато пловдивчани дебнеха на контраатака. Положението за "армейците" стана още по-сложно, след като при една от редките атаки на Локомотив съдията даде доста спорен червен картон на Николай Няголов. Той извърши нарушение и бе последен в защита, но задържането на нападателя на Локомотив бе в половината на съперника. До края ЦСКА опита отчаян щурм, но той не даде резултат и така "армейците" от набор 2004 записаха първата си загуба през сезона. 

След успеха днес талантите на Локомотив, водени от треньор Апостол Костадинов, бяха наградени с купата на турнира SKF Meet The World в Сопот, и ще участват на Световното в Гьотеборг.