ЦСКА записа убедителна победа в контролната среща с Чавдар (Етрополе). “Червените” се наложиха с 5:0. Два гола за успеха реализира Мишел Платини, а по веднъж се разписаха Сержиньо, Михаил Венков и Тасио.
 
Това беше четвъртата проверка, която “армейците” направиха, за да може играчите без картотеки за “А” група да поддържат игрови ритъм. До момента футболистите на Стойчо Младенов записаха две победи и едно равенство -  Раковски (1:0), Сливнишки герой (1:0) и Локомотив Мездра (2:2).
 
Любопитното е, че президент днешния съперник на ЦСКА - Чавдар (Етрополе), е Емил Димитров. Депутатът е лидер на Инициативния комитет за възраждане на ЦСКА. Според очевидци нито един от членовете на Комитета не е присъствал на двубоя на стадион “Българска армия”.
 
Стойчо Младенов заложи на схема с четирима в защита, двама опорни полузащитници, трима офанзивни халфа и Мишел Платини самотен нападател. В отбрана започнаха Родригес, Тенгариня, Бенжелюн, Венков, а пред тях застанаха Кириакидис и Пакурар. Острието Платини беше подпомагано от Нюаджи, Скиорили и Сержиньо.
 
Още в 4-ата минута ЦСКА откри резултата, когато Мишел Платини с глава засече центриране на Скиорили. Три минути по-късно Сержиньо удвои аванса на “червените”, а до почивката втородивизионният Чавдар (Етрополе) получи още един гол. Михаил Венков беше точен с диагонален удар в 38-ата минута. Преди това след изпълнение на корнер Платини с глава би в гредата.
 
На почивката треньорът Стойчо Младенов пусна Тасио на мястото на Нюаджи и бившият футболист на Локомотив (Пловдив) почти ведната след подновяването на играта се разписа. Той получи извеждащ пас зад гърба на защитата и след като се справи с бранител и вратаря, прати топката във вратата. В 48-ата минута Платини оформи крайния резултат, след като получи топката в наказателното поле. Вратарят на Чавдар отрази първия удар на бразилеца, но нападателят беше точен при добавката.
 
СЪСТАВЪТ НА ЦСКА: Макенджиев (46-Господинов), Родригес (72-Ботев), Тенгариня, Бенжелюн, Венков (57-М. Иванов), Пакурар, Кириакидис (57-А. Иванов), Нюаджи (46-Тасио), Сержиньо, Скиорили (64-Чорбаджийски), Платини (64-Ненов)