Ръководството на ЦСКА има да решава тежка задача в следващите няколко дни. Проверка на БЛИЦ установи, че минимум един отбор играчи имат действащи договори с клуба и се явяват в тежест на новия треньор Павел Дочев. Повечето от въпросните футболисти не попадат, а и никога няма да са в първия състав поне на този етап. “Червените” вчера започнаха лятна подготовка с група от 25 футболисти. Договори с клуба обаче имат още десетина играчи, които се явяват в тежест на ръководството, тъй като им дават заплати. Повечето от тях са юноши, които са били преотстъпени в други отбори през миналия сезон. Сега обаче ръководството на ЦСКА трябва да им намери нови тимове или да ги принуди да разтрогнат по взаимно съгласие.

“Лошото е, че никой не ни иска като преотстъпени. От ЦСКА карат отборите, в които ни пращат, да ни дават заплатите, а това става все по-трудно. Не знаем какво ще правим, чакаме да ни намерят отбори”, казаха част от юношите на отбора.

Засега в първия отбор от юношите са третият вратар Божидар Стойчев, Кристиян Велинов, Мартин Дечев, Атанас Зехиров и Томислав Костадинов. Ако в отбора пристигнат нови попълнения от чужбина, със сигурност част от тези петима юноши също ще трябва да бъдат преотстъпвани на друго място./БЛИЦ

Част от играчите с договори с ЦСКА, които не са в първия отбор:
Благой Пасков
Самир Аясс
Александър Бранеков
Иво Димитров
Димитър Димитров
Росен Колев
Димитър Коларов
Давид Силва
Иван Зайков
Димитър Начев