ЦСКА приема “Ботев” (Враца) в мач от 27-ия кръг на “А” група. Двубоят е днес от 20:00 часа на стадион “Българска армия”. “Червените” са лидери в класирането с 63 точки, Лудогорец е втори с 61, след като вчера победи Локомотив (София).

Стойчо Младенов няма да може да разчита на Румен Трифонов, който е контузени. На негово място е възможно да играе Грънчов, а в средата на защитата титуляр до Пламен Крачунов да започне Илияс Хадад или Апостол Попов. Отдясно е Иван Бандаловски. В средата на терена ще излязат Тодор Янчев и Галчев, а пред тях тримата по-офанзивни футболисти ще са Присо, Костов и Паун. На върха на атаката ще бъде Жуниор Мораес. Има вероятност Тодор Янчев да си партнира заедно с Дюлгеров в центъра на халфовата линия и при това положение Галчев ще играе зад тях, а Костов ще остане на резервната скамейка. Въпросителната пред Стойчо Младенов е дали ще може да използва Антон Карачанаков. Нападателят страдаше от контузия в последните дни и попадна в групата. С оглед на по-важните мачове в оставащите три кръга има вероятност младокът да бъде запазен и да остане на резервната скамейка.

ЦСКА – “Ботев” (Враца)
Днес
от 20:00 часа
Пряко по ТВ7
Съдия: Радан Мирянов

Вероятни състави
ЦСКА: Райс Мболи, Иван Бандаловски, Пламен Крачунов, Илиас Хадад, Ангел Грънчов, Тодор Янчев, Николай Дюлгеров, Борис Галчев, Нджонго Присо, Георгиан Паун, Жуниор Мораес
Резерви: Благой Макенджиев, Апостол Попов, Мартин Дечев, Антонио Томас, Коста Янев, Станислав Костов, Антон Карачанаков
Контузени: Румен Трифонов, Костадин Стоянов, Петър Стоянов, Иван Боладо, Адемар
Наказани: няма

“Ботев” (Враца): Веселин Цветковски, А. Петров, Ванков, Дарко Савич, Маринов, Лъчезар Балтанов, Валериев, Бранимир Костадинов, Илия Илиев, Иван Коконов, Николай Владинов
Резерви: Митов, Альошев, Найденов, Николов, Раденцов, Христов, Мирчев
Контузени: Ковачев, Рангелов. Наказани: няма

Любопитни факти
*След домакинското 2:2 срещу Лудогорец в последния есенен кръг ЦСКА натрупа 6 поредни победи на “Българска армия” при голова разлика 17:2

*ЦСКА е в серия от 14 поредни победи над “Ботев” (Враца) в София от 1976 година насам

*Последната победа на врачани над ЦСКА в София е от 9 август 1975 година – 3:2 при откриването на новия шампионат. Гостите от Враца повеждат с 3:0 след два гола на Ив. Божилов и Сашо Ангелов, а за ЦСКА точен е на два пъти Божил Колев.

*ЦСКА има няколко убедителни победи над “Ботев” (Враца) – 8:1, 7:2, два пъти с по 6:0, два пъти с по 5:1, 5:2, 5:3, два пъти с 4:0.

*Тодор Янчев ще изиграе мач №333 в “А” група, с което ще се изравни с Петър Жеков и ще раздели с него 37-ото място във вечната ранглиста, на което се намира Дончо Донев.

*В полза на ЦСКА са отсъждани 12 дузпи, 9 от тях са превърнати в голове, пропуски правят Никола Цанев, Аспарух Никодимов и Георги Славков. За “Ботев” (Враца) не са отсъждани дузпи на “Армията”.