Ръководството на ЦСКА излезе с поредна декларация заради войната на БФС срещу клуба. От Борисовата градина отново се обръщат към обществеността за наболели въпроси от последните месеци – отказа на футболния съюз да картотекира Абел Анисе, допинг скандала с тримата футболисти – Тодор Янчев, Румен Трифонов и Костадин Стоянов, както и наказанието на Нджонго Присо от 7 мача след инцидентите в Пловдив.

От ЦСКА отново дават разяснения и атакуват БФС за нередовното картотекиране на Георги Иванов – Гонзо като футболист на “Левски” през пролетта на 2006 година. Още преди няколко дни от “Армията” разпространиха новината, че преди да се върне на “Герена” бившият нападател е играл в два отбора от началото на сезона и е невъзможно да бъде картотекиран в трети.

“Допусната е колосална административна грешка и неправомерно е бил картотекиран футболист. Това автоматично води до служебни загуби за ПФК “Левски” във всички срещи, в които е взел участие Георги Иванов и преподреждане на класирането на първенството на А група за сезон 2005/2006 и административно присъждане на златните медали на ЦСКА. Кой е отговорен за картотеката на Георги Иванов? Кога ще бъде преизчислено класирането през сезон 2005/2006г и как ще бъде компенсиран ЦСКА?”, питат от Борисовата градина. Освен това в обръщението на юридическия отдел на клуба се съобщава, че в молбата за картотекиране на Георги Иванов през 2006 година в "Левски" самият той е написал, че за последно е бил футболист на Газиантепспор (Турция), а преди това е играл за Самсуннспор. 

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ НА ДЕКЛАРАЦИЯТА