ЦСКА победи Черноморец с 4:0 на стадион “Българска армия” и се върна на върха в “А" група. Това бе четвърти пореден успех на “червените”, които все още не са получили попадение във вратата си и имат голова разлика 14:0. Двубоят бе първи на “Армията” за новия сезон, след като тимът изтърпя наказание от едно домакинство – срещу Берое във 2-ия кръг, което се игра в Сливен.

В игра за първи път след 8 месеца се върна любимецът на феновете Владимир Манчев, който отбеляза гол и имаше още няколко положения. С две попадения, едното от които от дузпа, се отчете Иван Стоянов, а четвъртия гол бе дело на Данчо Тодоров. Във ВИП ложите на стадиона бяха забелязани пратеници на английския Фулъм, срещу когото ЦСКА ще се изправи на 17 септември в първи мач от груповата фаза на турнира Лига Европа.

Домакините започнаха с натиск и доказаха, че това ще бъде поредният мач, в който ще се отброяват головете в противниковата врата. В 17-ата минута Спас Делев подаде на Данчо Тодоров, който от границата на наказателното поле с прехвърлящ удар прати топката във вратата на гостите от Мездра.

В 24-ата минута домакините организираха атака, Руи Мигел напредна отляво, подаде успоредно в наказателното поле, но защитникът на Локо – Здравко Станков с шпагат върна топката към вратаря Линков, който я улови. Съдията Станислав Тодоров отсъди непряк свободен удар на границата на вратарското поле. Иван Стоянов с бомбен шут прати топката във вратата за 2:0, въпреки че на голлинията се бяха наредили всички играчи на гостите. До края на полувремето “армейците” понамалиха темпото, но и гостите нито веднъж не застрашиха младия вратар Иван Караджов.

През втората част ЦСКА отново имаше превес. В 58-ата минута Иван Стоянов бе изведен сам срещу Линков, но пропусна, след като си поведе дълго топката. В 65-ата минута на мястото на Руи Мигел се появи Владо Манчев под бурните аплодисменти на феновете, които няколко минути скандираха името му.

В 69-ата минута Владо Манчев отново напомни за себе си, след като вкара третия гол в срещата. Нападателят получи пас отляво, премина покрай вратаря на гостите, който изби първоначално топката от краката му, но след това Владо се поправи овладя коженото кълбо и го прати във вратата. В 76-ата минута съдията даде дузпа за домакините за нарушение срещу Йордан Минев. От бялата точка точен бе Иван Стоянов, който оформи крайното 4:0 в полза на ЦСКА. До края на двубоя Манчев имаше още един шанс да реализира, в 84-ата минута пробяга почти цялата половина на гостите, мина покрай вратаря, но си скъси ъгъла и след удара стражът на Локо (Мездра) вече бе на мястото си и спаси./БЛИЦ

Мачът по минути тук

ЦСКА - Локо (Мз) 4:0
1:0 Данчо Тодоров (17), 2:0 Иван Стоянов (27), 3:0 Владимир Манчев (69), 4:0 Иван Стоянов (77-д)

ЦСКА: Иван Караджов, Костадин Стоянов, Иван Иванов, Кирил Котев, Йордан Минев, Тодор Янчев (77 - Викторс Мороз), Коста Янев, Иван Стоянов, Йордан Тодоров (80 - Атанас Зехирев), Руи Мигел (65 - Владо Манчев), Спас Делев
Резерви: Ивайло Петров, Апостол Попов, Викторс Мороз, Атанас Зехиров, Орлин Орлинов, Тодор Тимонов, Владимир Манчев

Локо (Мездра): Линков, Христов, Макенджиев, Моралес, Станков, Софрониев, Петков, Попов, Ан. Тодоров, Бамба, Тевия
Резерви: Иванов, Зарев, Дечев, Л. Тодоров, Тулио, Гайтанов, Иса

Стадион: "Българска армия"
Съдия: Станислав Тодоров
Жълти картони: Делев (Ц), Здравко Станков, Йордан Линков (Л)