ЦСКА и Славия играят финал за Купата на България. Двубоят е днес от 19:00 часа на Националния стадион “Васил Левски”. Главен съдия е Ивайло Стоянов от Петрич. При него “червените” имат отрицателен баланс. Той е ръководил общо 5 двубоя, в които ЦСКА постига 1 победа, 2 равенства и 2 загуби. Ивайло Стоянов свири скандалния мач през пролетта на миналата година в Мездра. Тогава бе принуден да прекрати двубоя при 1:0 за местния Локомотив, след като феновете на ЦСКА нахлуха на терена. В следващите три мача под ръководството на Ивайло Стоянов “червените” не стигат до победата. Следват равенства 2:2 с Видима-Раковски през есента на настоящия сезон и също 2:2 с Локо (София).

През пролетта реферът от Петрич свири първата загуба на Милен Радуканов като треньор на “армейците”. Грандът пада с 0:1 във Варна от Черно море. Преди мача името на Ивайло Стоянов е замесено в грандиозен скандал. Кметът на Каварна Цонко Цонев заплашва, че ако БФС не отмени наряда на Ивайло Стоянов за двубоя в морската ни столица, ще бойкотира двубоя между неговия тим Калиакра и “Левски”. БФС не прави промяна и тимът от Каварна не излиза за двубоя, след което на “сините” е присъдена служебна победа с 3:0. Едва срещу Монтана преди няколко кръга ЦСКА бие под ръководството на Ивайло Стоянов.

Реферът носи повече късмет на Славия. Той ръководи общо 6 мача на “белите”, в които те стигат до 3 победи, 2 пъти завършват наравно и губят само веднъж. Едно от равенствата обаче е с цената на поражение. През миналия сезон Ивайло Стоянов ръководи четвъртфинала за Купата на България между Чавдар (Етрополе) и Славия. Домакините бият след изпълнение на дузпи и поднасят голямата изненада. В първия пролетен кръг от настоящото първенство арбитърът ръководи Калиакра – Славия (0:1). След спорно съдийство и ощетяване на домакините от Каварна кметът Цонко Цонев изригна и заяви, че иска реферът да бъде изваден от нарядите. Стоянов получи два кръга почивка, след което бе назначен за главен съдия на Черно море – ЦСКА./БЛИЦ

ЦСКА ПРИ ИВАЙЛО СТОЯНОВ:
Сезон 2009/2010
Локо (Мездра) – ЦСКА 4:0 служебно (прекратен при 1:0)

Сезон 2010/11
Видима-Раковски - ЦСКА 2:2
Локомотив (София) – ЦСКА 2:2
Черно море – ЦСКА 1:0
Монтана – ЦСКА 1:4
Общо: 5 мача, 1 победа, 2 равенства и 2 загуби, г.р. 8:10

СЛАВИЯ ПРИ ИВАЙЛО СТОЯНОВ:
Сезон 2008/09
Славия – Черноморец 2:0
Славия – Сливен 3:1

Сезон 2009/2010
Славия – Литекс 1:1
Купа на България, 1/4-финал
Чавдар (Етрополе) – Славия 4:2 след продължение и дузпи (0:0 в редовното време)

Сезон 2010/11
Славия – Черно море 0:1
Калиакра – Славия 0:1
Общо: 6 мача, 3 победи, 2 равенства, 1 загуба, г.р. 7:3