Ръководството на ЦСКА даде пресконференция. Изпълнителният директор Александър Тодоров говори по две актуални теми - продажбата на акциите и слуховете, че лицензът на клуба може да бъде отнет и отборът да не участва в евротурнирите.

"Няма да крия, че има леко огорчение в мен. Едва ли 4500 човека или 5000, колкото ще станат най-вероятно, е истинската маса червени фенове. Надявам се в следващите няколко дни продажбата на акции да набъбне и да придобие друго измерение. Някои бивши играчи, които дължат кариерите си на ЦСКА, не си купиха акции. Защо?! Не знам, те сами трябва да отговорят. Ако може в последните два-три дни се надявам да се получи активизация. Има варианти, върху които работим, за да бъде успешно IPO-то (публичната продажба), но не е това целта на занятието. Защото бъдещето и стратегията на този клуб е да има здрава основа. Ако имаше 20 или 25 хиляди акционери, постигането на всички цели щяха да бъдат много-много по-лесни. Абсолютно всеки щеше да се съобразява с този клуб, когато има 20 или 25 хиляди акционери, една голяма маса - институции, министерства, БФС и т.н. Когато си говорим, че има стотици хиляди и милиони фенове и трябваше да се прояви, това не е факт. Причините може да са всякакви, може да ги търсим навсякъде - в системата на инвестиционните посредници, банки и т.н. Защото имаме десетки и десетки сигнали, че в по-малките населени места няма инвестиционни посредници или не са назначени посредници. Но това за мен не е оправдание. Имаше достатъчно време - два месеца, и във всяко населено място да се направи организация, за да се закупят акции", заяви Александър Тодоров.

"Съществува план "Б", но той не е решението на въпроса. Ще го извършим, окей, но това не е решение. Няма значение какво представлява. Представлява начин, по който IPO-то да стане успешно по един или друг начин. Важно беше стратегическият план да има широка основа, върху която да стъпи клубът. Това е решението на въпроса. Дали ще го направим по някакъв начин успешно или няма да го направим не е решение. Да, ето, днес се събират основни акционери и ще има решение, след което емисията ще стане успешна. Има ги нещата осигурени, има го ресурсът, но дали да го направим, до последно ще изчакаме. Може би най-вероятно ще я направим тази операция, но искам феновете да се активизират. Това е моят апел към тях, да докажат, че наистина си заслужава да се направи тази операция", допълни още шефът на клуба.

"В противен случай няма защо някой да държи сметка за това или онова. Бил фен?! Ами, хубаво, и аз съм фен. Когато ти от себе си не си дал 30 или 50 или 100 лева, а да не говорим, че има достатъчно богати фенове, които могат да си позволят много по-големи суми. Ако се събере милион, два или три, това е стабилитет на отбора. Ето, имам Н- на брой сума, тази сума за какво да я дам. За селекции звездни...сумата е ограничена. Да покрия неща, които ме натискат нон стоп или да я дам за двама-трима по-добри футболисти. Знаем неистовата нужда от един добър централен нападател, който ако го имахме, можехме да се борим за шампионска титла. Естествено, че ще предпочета стабилността на този клуб пред успехите на този етап. Ще предпочета да платя на тия дето са се наредили на опашка и на разни ветерани и селекционни какви са били и са си пили кафетата цял ден. Онзи ден са завели дела и щеш не щеш трябва да им платиш, като са има договори. А хората като са събрали средствата, ще ги имаш и да платиш, и да направиш една хубава селекция. Ако бяха се събрали два-три или пет милиона лева, ЦСКА излиташе в друга орбита. Решаваше си проблемите, хем стабилитет, хем и селекция можеше да се мисли да се прави. След това се завърта колелото, едно участие в Европа са ти приходи, добрите футболисти са ти приходи", добави Тодоров.

"Видяхте, че крупни инвеститори влязоха в управлението. Семейство Манджукови, Галин Михайлов. Киластратов груп също закупи не малък пакет. Нещата без това IPO или с него, се случват. Сутринта дори се събирахме, за да вземем решение дали да правим тази операция, за да е успешна емисията. Дали си заслужава?! Надявам се в оставащите 2-3 дни феновете да покажат, че си за служава. Защото този отбор нито ще си го закарам вкъщи, нито Томов. Това се прави за феновете, за да я има емоцията ЦСКА. За да може да дойдат на стадиона и да си викнат, да се зарадват или да се разплачат, ако сме загубили. Това е. Ние даваме на тези фенове емоция", каза още директорът./БЛИЦ