Собствениците на ЦСКА от "Титан" обмислят да въведат революционна трансферна политика в България. Армейците са решили да спрат веднъж завинаги с безумните трансфери на анонимни чужденци, и занапред ще прилагат италианска схема за селекцията.

Идеята на червеното ръководствот е да се стартират преговори с отборите на набелязани млади таланти от "А" и "Б" групите ни за откупуване на половната от правата им. Младоците ще продължат да се обиграват в клубовете си, докато се развият като футболисти, и тогава евентуално ще облекат екипа на ЦСКА.

Именно така процедират почти всички отбори от италианската серия А, особено грандовете. Във всеки отбор измежду Милан, Интер, Ювентус и и останалите водещи тимове на Апенините има най-малко по трима такива играчи.

По този начин Димитър Борисов и Иво Иванов искали да покажат на феновете на 31-кратните шампиони, че мислят за бъдещето и в същото време няма да се стига отново до моментната ситуация. През зимната пауза на "Армията" акостираха определяният за талант номер 1 Станислав Костов и Четин Садула. Двамата имат доста качества, но просто конкуренцията в ЦСКА е много висока и те почти не получават шансове за изява. Така се спира тяхното развитие, тъй като им липсва игрова практика. С новия модел на трансферна политика обаче, занапред това ще бъде избегнато.

Според запознати със случващото се в Борисовата градина, скаутите на тима вече са дали списък на наставника Милен Радуканов с имената на най-големите родни таланти. Треньорът и неговите помощници ще обсъдят въпроса, след което ще решат за кои от набелязаните младоци да бъдат започнати преговори. /БЛИЦ