Ново развитие по случая със скандалния Фелипе да Коща очакват на “Армията” . ФИФА отново ще разглежда заведеното от ЦСКА дело срещу “Левски” и португалския халф. Претенциите на “червените” са за неправомерно напускане на играча и преминаване на “Герена”.
 
Първоначално делото бе затворено от ФИФА по-рано тази година, но от ЦСКА са убедили световната футболна централа да продължи с процесуалните действия, пише “7 дни спорт”. Искът е за обезщетение от 150 000 евро. Той е към Да Коща и “Левски” като солидарно отговорен към плащането. Деловото вече е приключило и се очаква в началото на следващата година да излезе решението на ФИФА.
 
“Шансовете ЦСКА да спечели са сериозни. Ние сме убедени в правотата си и в крайна сметка очакваме компетентните органи да се произнесат в наша полза”, твърди адвокатът на “армейците” Радостин Василев.
 
Да Коща дойде на “Армията” през есента на 2008 г., но през зимата разтрогна с “червените” и отиде във вечния съперник “Левски”. Скоро след това си тръгна от “Герена” и заигра в Насионал от португалския остров Мадейра. В момента е в Ещорил. ЦСКА вече спечели едно дело, свързано с Да Коща – срещу агента Катерина Паунич, която претендираше за неизплатена комисиона./БЛИЦ