От ЦСКА дадоха на съд пред ФИФА руския клуб Алания. На "червените" им писнало да чакат парите си по трансферите на Иван Стоянов и Иван Иванов от руснаците, съобщи за "7 дни спорт" фактор от "Армията". По договор за продажбата на двамата на Армията трябва да приберат 2,5 млн. евро. Първият транш от 800 000 евро трябваше да бъде преведен на 15 април. Това обаче не се случи и търпението на ръководството на ЦСКА се изчерпа. На многобройните настоявания на "армейците" руснаците отговаряли, че ще преведат сумата в понеделник.

От понеделник до понеделник се стига до 40-дневно забавяне, което дава право на ЦСКА да потърси правата си в съда. Двамата Ивановци бързо се превърнаха в основни футболисти на руския тим, но въпреки това от Алания се ослушват относно плащането.

"Червените" разчитат много на парите от Алания, за да стабилизират бюджета за следващия сезон. От клуба вече обявиха, че няма да дават пари за нови футболисти, но за сметка на това продължават да покриват стари дългове.

В същото време стана ясно, че Иван Стоянов и Иван Иванов трябва да забравят за пари от ЦСКА. Това обявиха пред "7 дни спорт" шефове от Армията. Претенциите на двамата играчи на Алания са за неполучени заплати за месец февруари и в момента имат заведени искове за общо 55 000 лв. От ЦСКА обаче контрираха, че Стоянов и Иванов са получили пари за същия месец от новия си руски клуб./БЛИЦ