Ръководството на ЦСКА се договори с полицията за охрана на мачовете. До момента по време на двубоите “червените” разчитаха на стюарди, но охраната ще бъде напълно поверена на органите на реда. Причина за отказа от стюарди е скандала в Перник, при който хора на шефа на стадион “Българска армия” Калоян Стоянов пребиха привърженикът Иво Цветков - Главата. По-рано днес ръководството на ЦСКА излезе с официална декларация, в която съобщи, че се отказва от услугите на Дучето за стюарди.

Ето какво пише в нова декларация на ЦСКА по повод охраната на мачовете:

Ръководствата на ПФК ЦСКА ЕАД и СДВР подписаха договор за охрана на предстоящите срещи на клуба. Поради доказалата се невъзможност на стюардите да осъществят контрол върху поведението на феновете в сектор Г се прибягва към съответните мерки. Органите на реда ще пазят секторите А, В, Б и Г, както отвън, така и по трибуните.

Ескалиралото напрежение около стадиона и в сектор "Г" в последните мачове на ЦСКА принудиха към взимането на незабавни решения. С цел да бъдат спрени действията, които застрашават живота и здравето на феновете, ЦСКА и СДВР ще вземат необходимите законови мерки, за да бъдат осигурени реда и сигурността на стадиона.