ЦСКА и Ботев (Пловдив) завършиха 1:1 на "Българска армия" в среща от 16-ия кръг на Първа лига. "Канарчетата" поведоха в резултата в средата на първата част, когато Тодор Неделев се разписа от спорна дузпа. В 79-ата минута "червените" стигнаха до изравняване, след като защитникът на гостите Лазар Марин си вкара автогол.

След този хикс тимът на Стамен Белчев събра 35 точки на 2-ата позиция във временното класиране. "Жълто-черните" пък са 5-и с 26.

Домакините можеха да излязат напред в резултата още в 5-ата минута, когато Станислав Манолев отне топката от Тодор  Неделев в наказателното поле на пловдивчани и шутира. Ударът му обаче бе отразен по блестящ начин от Иван Чворович.

В следващите минути играта се водеше предимно в централната част на терена и любопитните ситуации липсваха.

Така се стигна до 22-ата минута, когато Ботев получи правото да изпълни дузпа, отсъдена на нарушение на Бодуров срещу Фернандо Виана. Решението на Волен Чинков да посочи бялата точка обаче беше спорно, като видеоповторенията показаха, че по-скоро става дума за симулация на нападателя на гостите. В крайна сметка зад топката застана Тодор Неделев, който не трепна и даде преднина за Ботев.

До края на полувремето ЦСКА се опита да наложи натиск, докато "канарчетата" разчитаха на контраатаки. До гол обаче така и не се стигна и двата тима се оттеглиха на почивката при резултата 1:0 в полза на Ботев.

След подновяването на играта тимът на Стамен Белчев бе по-дейният и се настани трайно в половината на пловдивчани. Тиаго Родригес на няколко пъти опита да затрудни Чворович с удари от дистанция, които обаче не попаднаха в целта.  

Така се стигна до 79-ата минута, когато щастието се усмихна на ЦСКА. Влезлият като резерва Кулма проби отдясно и отправи остро центриране. Топката се отби в крака на Лазар Марин, а след това премина и през ръцете на Иван Чворович, за да се оплете в мрежата му.

До края на мача и двата отбора имаха няколко добри възможности за гол, които обаче бяха пропилени. В крайна сметка до последния съдийски стигна не се стигна до повече попадения и ЦСКА и Ботев се поздравиха с по една точка.

ЦСКА - БОТЕВ 1:1
0:1 Неделев (23 д), 1:1 Марин (79 аг)


Състави:

Резултат с изображениеЦСКА: 30. Витаутас Черниаускас , 23. Александър Дюлгеров, 5. Николай Бодуров (к) , 25. Александър Барт, 3. Антон Недялков (73Десподов), 15. Кристиян Малинов , 6. Рубен Пинто (67Aнгелов), 20. Тиаго Родригес, 7. Кевин Меркадо (58Кулма), 11. Станислав Манолев, 21. Кевин Кубемба
Резерви: 12. Георги Китанов, 26. Валентин Антов, 10. Густаво Кулма, 16. Раул Лое, 19. Кирил Десподов, 29. Милчо Ангелов, 17. Енрике Рафаел
Треньор: Стамен Белчев

Резултат с изображениеБотев: 99. Иван Чворович, 2. Цветомир Панов, 18. Радослав Терзиев, 23. Йордан Минев, 24. Лазар Марин , 10. Серкан Юсеин (81Густаво ), 17. Лъчезар Балтанов (к), 8. Тодор Неделев , 29. Дуде Ндонгала  (67Бризола ), 25. Крум Стоянов, 9. Фернандо Виана     
Резерви: 22. Даниел Кайзер, 5. Кристиан Димитров, 6. Алваро Юлияно, 7. Фелипе Бризола, 11. Тони Тасев, 20. Стивън Петков, 93. Густаво Афонсо     
Tреньор: Николай Киров

София, "Българска армия"
Съдия: Волен Чинков

ЦСКА - БОТЕВ 1:1
0:1 Неделев (23 д), 1:1 Марин (79 аг)

Срещата по минути:
1 - Начало на мача! 
5 -  Манолев отне топката от Неделев в наказателното поле и стреля, но Чворович спаси.
22 - Дузпа за Ботев, отсъдена за нарушение на Николай Бодуров срещу Виана.
23 -
 ГОООЛ ЗА БОТЕВ! Тодор Неделев е точен от бялата точка (видео ТУК).
27 -  Страхотна контраатака на Ботев, Ндонгала получи пас на границата на наказателното поле и шутира, но топката срещна тялото на бранител. 
36 -  Тиаго центрира от фаул, Бодуров надскочи Марин и стреля с глава, но в аут.
39 - Станислав Манолев пада в наказателното поле на Ботев след съприкосновение с Марин, но съдията остава безмълвен.
45 - Черниаускас изпусна топката при центриране от корнер, Виана пробва да реализира със задна ножица, но стражът улови.
45+2 - Край на първото полувреме! 
-----------------------------------------
46 - Начало на втората част! 
46 - Извеждащ пас към Кубемба, но Чворович се хвърли в краката на нападателя и улавя топката.
49 -  Кубемба засече с глава центриране от корнер, но топката излиза в аут. 
52 -  Тиаго шутира от пряк свободен удар, но топката профучава покрай вратата на Чворович. 
57 -  Силен удар на Тиаго от дистанция, но отново топката не попада във вратата на Чворович. 
69 -  Резервата Бризола центрира в наказателното поле, Барт опита да изчисти и за малко не си отбеляза автогол, след като топката прелетя на сантиметри покрай дясната греда.
79 -  ГОООЛ ЗА ЦСКА! Кулма проби отдясно и отправи остро центриране, но топката се отби в крака на Лазар Марин, а след това премина и през ръцете на Иван Чворович, за да се оплете в мрежата му.​
90+1 -  Густаво Зауербег изведе Бризола сам срещу Черниаускас, но вратарят отрази неговия удар.
90+3 -  Тиаго получи шанс в наказателното поле, но ударът му от въздуха мина над вратата на Ботев.
90+4 -  Изстрел на Неделев от пряк-свободен удар, но топката минава встрани.
90+5 - Край на мача! 

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна , опасна ситуация 

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма