В офисите на ЦСКА са получили известие от ФИФА, че се дава ход на подадената преди 2 години жалба срещу португалският футболист Фелипе да Коща, който игра при “червените”, а след това избяга в “Левски”, от където по-късно също напусна.

"Армейците” съдят халфа за неправомерно според тях прекратяване на договора, а “Левски”, че го е подтикнал да го направи. От ЦСКА искат в жалбата си освен финансова санкция и наказания за футболиста и Левски. Те са Да Коща да не играе 6 месеца, а клубът да няма право да купува и продава в два трансферни прозореца, пише “24 часа”. ФИФА дава срок на обвиняемите страни да изпратят позициите си до 11 март.

Искът е за обезщетение от 150 000 евро, като той е към играча, а "сините" са солидарно отговорни за плащането му. През есента на 2008 г. Да Коща рита за ЦСКА. След това обаче разтрогна с "червените" и подписа с “Левски”. Това стана след специално проведено по-рано от предвиденото заседание на арбитража. Претенциите на Да Коща бяха за забавени плащания. От ЦСКА твърдят, че всъщност става въпрос само за една заплата, и то без да е изтекъл окончателно срокът за нейната дължимост. Освен това португалецът е получил реална покана да прибере парите си, на която не се отзовал.

При пристигането си на летище София в началото на 2009 г. Да Коща бе чакан от бодигард. След това той бе закаран да подпише договора си със „сините". Да Коща стана шампион с Левски, без да има особена заслуга за това. След това се прибра в родината си, където подписа с Насионал. Сега е във втородивизионния Ещорил. /БЛИЦ