ЦСКА се оглежда за попълнение от екстракласа - 30-годишния халф Иван Ергич. Дефанзивният халф е родом от Шибеник (Хърватия), но е израснал в Австралия, откъдето има паспорт. Бил е 4 пъти шампион на Швейцария с Базел (202 мача, 31 гола) и веднъж на Турция с Бурсаспор (58 мача, 9 гола), където е играл редом с Димитър Иванков.

Първият европейски клуб на Ергич след австралийския Пърт е Ювентус, но там няма нито един мач. В кариерата си сърбинът успява да заслужи да е капитан на Базел в златните години на швейцарския клуб. Ергич избира да играе за Сърбия, след като има възможност да каже "да" на Австралия и на Хърватия, от където са родителите му. Благодарение на "плавите" той игра на Мондиал 2006 (общо има 11 мача за Сърбия), пише "Труд". Известен е като поклоник на идеите на Карл Маркс.

Опитният футболист е с ярко изразена обществена позиция и от три години насам има редовна рубрика в сръбския ежедневник "Политика".

При евентуален подпис с ЦСКА Ергич ще попълни един от проблемните постове на "Армията". Капитанът Тодор Янчев и Борис Галчев са единствените дефанзивни халфове в отбора. Контузия или наказание на един от двамата поставя в шах треньорския щаб.

"Като дете живеех на фронта, когато имаше война между Сърбия и Хърватия", разказва Иван в интервю пред австрийския сайт "Балестретер".

"Първо избягахме в Белград, а после в Австралия. Чувствам се югославянин, повечето неща от стария режим бяха позитивни", добавя Ергич, който за последно игра в Бургасспор.

Засега ЦСКА не потвърждава за интереса.

11_1.jpg