С неочакван обрат е на път да приключи казусът между Павел Дочев и ЦСКА. Вместо да получи 450 хиляди лева, бившият треньор на “червените” ще трябва да плати 300 лева разноски. Дочев дори искаше клубът да бъде обявен в несъстоятелност.

С решение на Софийски градски съд, неустойката, договорена в споразумението за прекратяване на договора на Павел Дочев с ЦСКА е нищожна, както е нищожна и уговорената в споразумението лихва от 120 евро на ден. Това означава, че Дочев не може да има повече финансови претенции към ЦСКА, а само дългове към юристите Радостин Василев и Кирил Калинков, пише вестник “Тема спорт”.

ЦСКА започва отмяна на всички изпълнителни листа срещу клуба. Отделно "червените" няма как да бъдат обявени в несъстоятелност, тъй като Павел Дочев не се води кредитор на ЦСКА. Това е поредният успех на Ради Василев и Калинков, които спасяват клуба вече няколко години.

Новината бе потвърдена и от самият Радостин Василев: "Информацията е вярна. На практика ние се възползвахме от последната ни юридическа възможност за защита и се стигна до добрата вест". Припомняме, че следващата седмица е изключително важна за 31-кратните шампиони, тъй като трябва да предадат изрядни документи за лиценз за следващия сезон./БЛИЦ