Ръководството на ЦСКА и левият бек Жеферсон са се разбрали да подпишат нов договор. Контрактът на бразилеца изтича в края на този сезон, но вече са проведени успешни разговори за продължаването му.

„Вече са разбрахме с ЦСКА за договора. В общи линии е формалност да подпишем. Ще парафирам за още три години. Това е параметърът, по който работихме. Разбрахме се бързо“, заяви Жеферсон пред „Тема Спорт“.

Личните условия на левия бек в новия му контракт са завишени, предвидени са и бонуси при определени успехи като титла и достигане до групите на евротурнирите. Бразилецът става първият футболист с изтичащ договор, който се съгласява да преподпише с „червените“. С нов договор най-вероятно ще се сдобие и халфът Рубен Пинто, който също е обвързан с клуба до лятото на 2020 г.

Жеферсон може да се завърне в игра за ЦСКА в днешната контрола срещу Поморие. Спарингът в Стралджа започва в 17:00 часа и се очаква да бъде излъчен директно в страницата на „армейците“ във „Фейсбук“. Левият бек пропусна дербито с Левски (2:2) заради травма, получена при гостуването на Дунав (1:1). Дебют днес за „червените“ се очаква да направи австралийският нападател Тони Юрич.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020