Дисциплинарната комисия към БФС глоби с по 5000 лева грандовете "Левски" и ЦСКА за използваната пиротехника от страна на техните фенове по време на вчерашното дерби на стадион "Васил Левски". "Армейците" отново ликуваха срещу "сините", надделявайки с 3:1.

През втората част на двубоя имаше инцидент, който можеше да доведе до сериозно наказание на ЦСКА. Агитката на "червените" в Сектор "Г" хвърли доста бомбички към пистата, при което един от фоторепортерите падна на земята, а по-късно получи медицинска помощ. В крайна сметка се оказа, че човекът се е разминало само с уплаха, без реален контакт с бомбичката. Пред Дисциплинарната комисия е бил представен медицински протокол. Той доказва, че хвърлена бомбичка от феновете на ЦСКА не е влязла в контакт с фоторепортера и така реално "червените" се разминават със сериозна санкция, като например лишаване от домакинство или мач без публика.

Освен по 5-те хиляди лева глоби заради пиротехниката, от футболната централа ще глобят допълнително "сини" и "червени" заради счупени седалки в секторите с ултрасите им.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРСКА ЛИСТА