Добрите новини в ЦСКА започнаха да изскачат като гъби след дъжд, пише "7 дни спорт". След влизането в групите на Лига Европа и завръщането в игра на Владимир Манчев сега "червените" са на път да финишират успешно подписването на договор с генерален спонсор. Досега "армейците" бяха един от малкото тимове у нас, който нямаше рекламен надпис на екипите, след като Вивател се оттегли.

Сега ръководството отново се е насочило към GSM-оператор. Става дума за "Глобул", който вече е генерален рекламодател на Литекс. От ЦСКА обаче са се разбрали с новите гръцки шефове на компанията да насочат инвестиции и към Армията. Собствениците от “Титан” стартираха разговорите далеч преди началото на шампионата, като лично президентът на Димитър Борисов водеше преговорите.

Най-вероятно сделката ще бъде официализирана след мача на националния отбор срещу Черна гора. Очаква се още при гостуването на Пирин "червените" да излязат с екипи, на които да е щамповано логото на фирмата. Финансовите параметри все още не са напълно уточнени, но според запознати става въпрос за постъпления между 500 000 и 1 000 000 лева. В договора ще фигурират и различни клаузи в зависимост от представянето на ЦСКА във вътрешния шампионат и Лига Европа.

Телекомуникационната компания ще се възползва от всички възможни допълнителни позиции за реклама. В това число влизат автобуси, позиции на стадиона, медии, имидж на играчите, както и инициативи, съгласувани между двете специализирани звена на "Глобул" и ЦСКА в областта на публичните връзки./БЛИЦ