Сирийският халф с нидерландски паспорт Мохамед Осман изненадващо вече не тренира с ЦСКА. Той взе участие в първата контрола на тима в Турция срещу полския Стал (1:1). Говореше, че халфът е впечатлил треньорите и ще играе и днес срещу австрийския Хартберг в турския курорт Белек.

В сайта на ЦСКА обаче излезе обширен материал за днешната контрола, в който пише, че сириецът вече не тренира с тима. Няма го и Кайседо, който очаквано тръгна за националния отбор на родината си Еквадор.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Пълният текст от сайта на ЦСКА:

Националът Георги Йомов няма да бъде на разположение на треньорския щаб и за днешната контрола с Хартберг.

Заради проблеми с адуктора той пропусна проверката със Стал, сега също няма да се рискува с участието му.

След известни перипетии заради лошото време, проверката с австрийците ще се изиграе днес сутринта в 9.30ч българско време на един от терените на комплекса Arcadia Sport и ще бъде предавана пряко по Диема Спорт.

Извън плановете на треньорите остава младокът Росен Божинов, който е с разтежение и връстникът му Алекс Божев, играл онзи ден за националния тим U-17 срещу Таджикистан.

В нападение няма да се разчита на голмайстора Жорди Кайседо, който е ангажиран за две световни квалификации на Еквадор.

Участие в спаринга няма да вземат и двамата играчи, които бяха на проби през миналата седмица. Левият бек от Гвинея Алексис Коли и нидерландецът Мохамед Осман изиграха по едно полувреме срещу Стал, но от тогава не водят подготовка с отбора.

Самата среща с Хартберг пък ще бъде водена от наставника Стойчо Младенов, който се завръща на пейката след като здравословните му проблеми отшумяха.

Първи игрови минути като титуляр ще получи ирландецът Греъм Кери. Макар че е само от седмица с отбора, явно офанзивният халф е тренирал съвестно в родината си и бързо наваксва във функционално отношение. На линия вече са и Йоан Баи и Томас Лам, както и бразилецът Маурисио Гарсес, които вероятно ще се появят след почивката.

Титулярен състав на ЦСКА: 1.Густаво Бусато, 19.Иван Турицов, 2.Юрген Матей, 4. Мено Кох, 18.Брадли Мазику, 3. Жеферсон, 21.Амос Юга, 5.Федерико Варела, 8.Греъм Кери, 30.Яник Вилдсхут, 17. Бисмарк Чарлс.