ЦСКА смаза новака в елита Царско село. "Червените" победиха с класическото 3:0 съперника си на "Българска армия", като и трите попадения паднаха през втората част.

Те бяха дело на Али Соу (48') и резервите Тиаго (76') и Жеферсон (81').

С победата ЦСКА излезе на третото място, като вече притежава актив от 19 точки след 10 изиграни срещи в efbet Лига. Царско село от своя страна е предпоследен в първенството с едва 8 точки.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Първите минути на двубоя не предложиха нещо особено интересно на терена, като "червените" имаха повече контрол над топката.

В 9-ата минута дойде първата по-сериозна ситуация. Соу бе изведен зад гърба на защитата и стреля, а топката рикошира в ръката на Веселин Минев от гостите, но дузпа не последва.

Двубоят продължи да бъде под контрола на ЦСКА, но "червените" трудно стигаха до по-опасни положения и нулевото равенство се запази до почивката.

Второто полувреме започна с натиск на домакините, който бързо-бързо се превърна в гол. В 48-ата минута Евандро центрира отдясно, Али Соу стреля с глава, а Иван Чворович не се намеси добре и топката влетя в мрежата му.

В 58-ата минута едва не се стигна до изравняване на резултата, след като Густаво Бусато направи огромна грешка, подавайки топката на Андерсон от Царско село, който стреля, но стражът някак успя да избие.

Две минути по-късно домакините стигнаха до страхотна възможност, с която можеха да удвоят аванса си, но изведеният сам срещу вратаря Соу стреля в страничния стълб.

ЦСКА вкара втори гол в двубоя в 76-ата минута. Греъм Кери пусна страхотен извеждащ пас за резервата Тиаго, който матира Чворович с прекрасен изстрел. 

Само 5 минути по-късно Жеферсон, който също влезе от пейката, оформи крайното 3:0 след нова асистенция на Кери.

В 83-ата минута вторият капитан на домакините Рубен Пинто се завърна в игра за отбора, след като не бе играл в официален мач за "червените" точно 2 месеца. Последната му изява бе при загубата с 1:3 от Черно море.

До края на двубоя "армейците" можеха да отбележат още голове, но в крайна сметка такива не паднаха. 

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020