ЦСКА спечели с 2:1 гостуването на Черно море във Варна на старта на първенството в Елитната юношеска група до 19 години. Успехът на "червените" донякъде може да се счита за изненадващ, като се има предвид, че новият треньор Методи Деянов събра отбор само дни преди започването на шампионата.

След нулево първо полувреме на стадион "Корабостроител", Иван Иванов откри за ЦСКА, разписвайки се в 55-ата минута. В 70-ата Валентин Йосков изравни, а в добавеното време отново Иван Иванов наказа "моряците" и донесе успеха на гостите от столицата.

Треньорският тандем на варненци Тодор Каменов/Иван Николов не остана доволен от показаното на терена и от поражението в последната секунда. Специалистите обаче са на мнение, че при 0:0 е можело “моряците” да открият (чрез Николай Минков) и мачът да тръгне в друго русло. “Няма време да се вайкаме. Забравяме тази среща и мислим за второто важно домакинство - срещу “Левски”, което е другата събота”, коментираха треньорите на Черно море.

Съставът на Черно море:
Павлин Евтимов, Александър Михайлов (46 – Светослав Павлов), Стоян Илиев, Цанко Иванов, Стефан Иванов, Слави Славов (80 – Момчил Милков), Георги Гушлев, Емил Илиев, Даниел Димитров (46 – Кристиян Събев), Николай Минков, Валентин Йосков.

Елитна юношеска група до 19 години

Резултатите от 1 кръг:
Черно море - ЦСКА 1:2
"Левски" - Верея 3:0
ФК София - Монтана 0:2
Литекс - Берое 2:2
Лудогорец - Септември (Сф) 2:0
"Ботев" (Пд) - Нефтохимик 1:0
Локомотив (Горна Оряховица) - Черноморец (Бургас) 2:2
Пирин (Благоевград) - Славия 0:2