ЦСКА победи с минималното 1:0 Литекс в шестото издание на мача за Суперкупата на България и спечели трофея за трети път в историята си, докато "оранжевите" все още не са триумфирали с отличието и са губили три пъти мача за тази купа - два пъти паднаха с по 0:1 от Локо (ПД) и веднъж с 1:2 от Левски.
Двубоят се проведе на националния стадион "Васил Левски" пред близо 6000 зрители. Срещата започна с минута мълчание в памет на починалия спортен журналист Асен Виденов, който бе и пресаташе на ПФЛ.
В началните минути на двубоя двата отбора действаха по-предпазливо. В 7-ата минута дойде първата опасност пред една от двете врати. В този миг младият Николай Чипев центрира в наказателното поле на Литекс, след което Неи стреля с глава, но в аут. Секунди по-късно Том стреля към Даниел Беконо, но топката се отби в крак на бранител и излезе в корнер. В 12-ата минута и Сандриньо обстрелва стража на "армейците", но неточно. Последва и неточен шут на Емил Ангелов, след което избраниците на Димитър Пенев притиснаха трайно "оранжевите" в собствената им половина. В 22-ата минута Чипев центрира остро от корнер, но никой от футболистите в наказателното поле не успя да играе с топката. Три минути по-късно Удоджи нахлу отляво, финтира Манолев, след което се строполи в наказателното поле на Тодор Тодоров и симулира за дузпа, която съдията Николай Йорданов не отсъди. В 28-ата минута Неи получи добро подаване, но не успя да нанесе точен удар. В 30-ата минута Емил Ангелов извърши груб фаул в средата на терена срещу Йордан Тодоров и заслужено бе санкциониран с жълт картон. В 32-ата Йордан Тодоров центрира и оставеният непокрит Неи нанесе удар, който се отби в дясната греда на вратата на Литекс, след което Тодор Тодоров улови топката. В 39-ата минута Йордан Тодоров повали на земята Дуду и получи жълт картон. Малко по-късно и Сандриньо от състава на Литекс бе официално предупреден от Николай Йорданов, след като фаулира Александър Тонев. До почивката не се стигна до сериозно голово положение и двата отбора се прибраха в съблекалните при резултат 0:0.
Второто полувреме започна бурно за Литекс. Още в началните секунди Том напредна по дясното крило и подаде на Ивелин Попов, който се озова сам срещу Беконо, но вместо да отбележи, би край дясната греда на вратата на ЦСКА. В 52-ата минута Том финтира двама играчи на "армейците", но след това Иван Иванов направи шпагат и изби топката. В 64-ата минута Удоджи центрира от корнер и в наказателното поле на Литекс оставеният непокрит Кирил Котев бе безпогрешен с глава - 1:0! В 72-ата минута резервата на ловчанлии Момчил Цветанов получи топката от Нифлор, но не успя да нанесе точен удар към вратата на Беконо. В 76-ата минута Том отново привлече вниманието, след като преодоля трима футболисти на ЦСКА и от близко разстояние получи възможност да изравни, но би право в ръцете на Беконо. Две минути по-късно Йордан Тодоров отправи топовен шут, който прелетя опасно край вратата на "оранжевите". В 80-ата минута Неи отстъпи мястото си на младока Мартин Тошев. По всяка вероятност днес "перлата" изигра последния си мач за ЦСКА, тъй като е считан за сигурно ново попълнение на полския Висла (Краков). В 88-ата минута Ивелин Попов пропусна златен шанс за Литекс, след като отново озовал се сам срещу Беконо подходи несериозно и не успя да вкара. До края ЦСКА запази аванса си от един гол и заслужено вдигна за трети път Суперкупата на България. По време на награждаването "червените" получиха чек на стойност 50 000 лева от "Еврофутбол". ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

ЦСКА - ЛИТЕКС 1:0
1:0 Кирил Котев (64)
 
ЦСКА: 25.Даниел Беконо, 30.Йордан Тодоров, 10.Иван Иванов, 6.Кирил Котев, 84.Фелипе Машадо, 5.Тодор Янчев, 15.Николай Чипев, 24.Александър Тонев (89 - 3.Павел Виданов), 21.Удоджи (74 - 9.Владислав Златинов), 19.Евгени Йорданов, 99.Неи (80 - 8.Мартин Тошев)
треньор: Димитър Пенев
 
ЛИТЕКС: 12.Тодор Тодоров, 16.Станислав Манолев, 3.Седрик Камбон, 22.Пламен Николов, 23.Петър Занев, 8.Том (82 - 18.Крум Бибишков), 6.Алексис Бертен, 10.Сандриньо, 26.Дуду (70 - 27.Момчил Цветанов), 32.Ивелин Попов, 11.Емил Ангелов (60 - 19.Уилфред Нифлор)
треньор: Станимир Стоилов
 
Стадион: “Васил Левски” - 6000 зрители
Съдия: Николай Йорданов
Жълти картони: Йордан Тодоров, Евгени Йорданов, Николай Чипев, Александър Тонев, Кирил Котев (ЦСКА); Емил Ангелов, Сандриньо (Литекс)

След срещата: