ЦСКА е много вероятно да не продаде голямата си звезда Спас Делев. Причината обаче не е запазването му в състава на Милен Радуканов или липса на интерес от чуждестранни отбори, а нежеланието на “червеното” ръководство да дели с Пирин парите за национала. Според клауза в договора за покупката на нападателя благоевградският тим трябва да получи 50 процента от следващ трансфер, пише “24 часа”. “Пирин” не получи лиценз за "А" група заради финансови проблеми. Клубът на практика е пред фалит. Той обаче изкуствено се поддържа от главния акционер Емил Наков. Това се прави именно, за да се изчака евентуална продажба на Делев и съответно прибиране на солидна сума пари. Според запознати поне до края на летния трансферен прозорец изкуственото дишане ще бъде запазено.

Интерес към Спас Делев продължава да има от турски и португалски отбори, като обявената цена за нападателя от босовете от “Титан” е минимум 2 милиона евро. Това означава, че при евентуална продажба към Благоевград трябва да отлетят на часа 1 милион от трансферната сума.

Освен от Делев Пирин трябва да вземе процент и при раздяла на ЦСКА с Борис Галчев. Халфът, който е в разширения състав на националния отбор, също дойде при “червените” от Благоевград./БЛИЦ