ЦСКА пречупи Берое в Стара Загора с 1:0 със защитно каре за историята. Средната възраст на бранителите в състава, които играха от първата до последната минута, бе едва 21 години.

В единайсеторката попаднаха десният бек Иван Турицов (19 г.), централните защитници Божидар Чорбаджийски (23 г.) и Валентин Антов (18 г.) и левият бек Нуно Томаш (23 г.). общата възраст на четиримата е едва 83 г.

Още по-впечатляващо е, че в този състав “червените” опазиха мрежата си “суха” и не допуснаха почти никакви опасности пред своята врата. Берое отправи 20 удара, но почти всички от тях бяха извън наказателното поле.

Турицов затвърди стабилните си изяви през цялата пролет. Той е едно от откритията на сезона. Антов също беше на ниво, а Чорбаджийски и Томаш, макар да имаха леки колебания на моменти, не допуснаха груби грешки. Така ЦСКА постигна важен успех и остава с реални шансове за спечелване на титлата.

Очаква се ЦСКА да излезе с доста млада защита и в дербито срещу Левски. Вероятно Жеферсон (25 г.) ще се завърне отляво на отбраната, а при това положение за партньор на Чорбаджийски в средата ще се избира между Антов и Томаш, като португалецът е с по-големи шансове заради по-сериозния си опит.
ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019