Ръководството на ЦСКА ще свика извънредна пресконференция. Тя ще се състои утре, най-вероятно в 13 часа, и на нея ще присъства изпълнителният директор Александър Тодоров, научи БЛИЦ. Босът Александър Томов няма да бъде на срещата с медиите заради пътуване в чужбина.
 
Основната тема на разговора с журналистите ще бъде публичната продажба на акции. Крайният срок за края на емисията е 19 май. IPO-то ще бъде успешно, ако бъдат изтъргувани минимум 1 409 210 акции. До момента са изкупени около 300 000.
 
Според непотвърдена информация ръководството на ЦСКА ще изтъкне, че една от причините за минимума е отказът на банки в провинцията да извършват продажби на ценните книжа. На “Армията” разполагали с достатъчно доказателства, които Александър Тодоров щял да предложи на медиите утре.
 
В момента в ЦСКА обмислят няколко варианта при положение, че емисията се окаже неуспешна.
 
“Ще изчакате до утре, когато ще получите подробна информация”, бяха лаконични от Борисовата градина пред репортер на БЛИЦ.
 
Слуховете гласят, че има вероятност парите на хората, изкупили акции, да им бъдат върнати. От “Армията” обаче отрекоха и обявиха, че “много “доброжелатели” работят срещу клуба, но в крайна сметка ЦСКА няма да има финансови проблеми. Говори се, че е възможно крупни бизнесмени да изкупят необходимите акции, за да може емисията да има положителен край.
 
“Хората, обикновените фенове, които са си купили акции, не бива да вярват на спекули. Те категорично няма да загубят парите си. Повече яснота ще има утре”, категорични са от ЦСКА.

КАК ВЪРВИ ПУБЛИЧНАТА ПРОДАЖБА НА АКЦИИ - ТУК!