Кой ще купи Килиън Шеридън през лятото? Въпросът е един от основните от спортно-технически аспект в ЦСКА. Ирландецът дойде като национал, а сега не влиза и като резерва при “червените”. В клуба няма оферта за най-скъпия футболист (по неофициална информация с около 35 хиляди лева месечна заплата). Шефовете се надяват визитката на нападателя, включваща мачове в Селтик, да помогне да се избият парите, пише "Труд". В последните мачове Шеридън остава резерва дори на резервата Станко Йовчев, който чака първия си гол в “А” група. Треньорът Милен Радуканов обаче е категоричен - ще играят тези, които тренират най-добре.

Отбор ще се търси и на Джузепе Акуаро. Защитникът се представя много стабилно, но рядко получава шанс. Основната причина е острият междуличностен конфликт с Костадин Стоянов. Треньорите избягват да пускат двамата едновременно на терена - от контролите до официалните мачове. През зимата Акуаро отказа да замине в Арминия, който изпадна от втора Бундеслига.

Шефовете на ЦСКА съзряха нов опит за дестабилизация от външни фактори в информациите, че има тримесечни забавяния на заплатите. Футболисти в тима гарантираха, че всичко е изчистено.

Собственикът Димитър Борисов дори “отвори кесията” и праща отбора със самолет за мача срещу Калиакра в сряда. “Червените” пътуват за Варна и се връщат също по въздуха. При гостуването за мача с “Черно море” тимът летя до морската столица, а се върна с автобус. Радуканов взе в групата 20 футболисти, двама от тях ще отпаднат непосредствено преди двубоя. /БЛИЦ