Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

ЦСКА трябва да изчисти задълженията си към Черноморец и бившия треньор на тима Павел Дочев, които възлизат на около 780 000 лева, до 30 септември. Това е крайната дата, към която “червените” трябва да станат изрядни платци, в противен случай рискуват да им бъде отнет лиценза.

От 30 септември до 15 октомври ЦСКА е задължен да подготви документите за финансовото си положение и да ги изпрати до УЕФА. Ако европейската централа установи нередности, има право да отнеме професионалния лиценз на клуба.

Както е известно, “червените” дължат на Черноморец 273 000 евро за покупката на Мишел Платини. Бургазлии имат претенции и за още 250 000 евро, но умишлено не завеждат ново дело на този етап. Причината е, че ако отнесат въпроса в съда, ЦСКА ще има основание да забави плащането до окончателното изясняване на казуса. За това от Черноморец изчакват плащането на въпросните 273 000 евро, преди да предприемат последващи действия. 235 532,49 е сумата, която ЦСКА трябва да плати на Павел Дочев. Това е задължението към 23 юли, а в момента продължават да текат лихви по него.

Причината ЦСКА да вземе лиценз за Лига Европа тази година е, че за дълга към Дочев се водеше съдебно дело, а падежът за плащането на сумата за Мишел пратини бе към в края на юни. УЕФА пък разглеждаше задълженията на клубовете участници в Евротурнирите към 31 март, което позволи на “червените” да минат в графата изрядни.

Сега обаче всички български отбори, които се боят за място в евротурнирите1 преминаха на постоянен мониторинг от УЕФА и на всеки три месеца трябва да дават отчет за финансовото си състояние. Именно тази промяна може да коства много на ЦСКА, тъй като нямат много време да оправят дълговете си.
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ