Студената война по оста ЦСКА – Литекс продължава с пълна сила. Домакините от ЦСКА взеха решение днешният двубой да се играе с официалната топка, с която „червените” са свикнали от мачовете в Лига Европа, а не с тази, с която се провеждат срещите от „А” група, пише в. „Меридиан Мач”.

„Армейците” са поискали официално разрешение от ПФЛ да играят с тези топки и са го получили. По този начин домакините ще имат предимство, тъй като голяма част от тренировките тази есен се проведоха с продукта на „Адидас”, направен за Лига Европа.

Предвид очаквания снеговалеж жълто-червената топка от турнира под егидата на УЕФА е далеч по-подходяща за днешния мач от бялата, с която се играят официалните мачове от „А” група.

Двата клуба се цакат сериозно през този сезон. Първо Литекс сложи високи цени на билетите за феновете на ЦСКА за шампионатния двубой, а след това от клуба не се съобразиха с молбата на „червените” срещата за купата да се играе в петък вместо в събота. Тогава „оранжевите” са използвали мотива, че треньорът на тима Ангел Червенков е подготвил програмата си за мач в събота./БЛИЦ