Вече е ясна програмата на ЦСКА за предстоящата зимна подготовка. „Армейците“ изчакват единствено отговора на руския гранд Локомотив (Москва), с когото имат принципна договорка за контрола. След решението на руснаците, „червените“ ще обявят официално и програмата с контролите в следващите два месеца.

Футболистите на носителят на Купата и Суперкупата на България се събират на стадион „Българска армия“ на 9 януари, а на следващия ден заминават за Гърция. В южната ни съседка ЦСКА ще остане до 24-и, като няма да изиграе нито една контрола. Предвидено е там да се проведе основната част от физическата подготовка на състава.

Вторият зимен лагер ще бъде в Анталия – от 3 до 17 февруари. Очаква се „червените“ да се включат в четиристранен турнир, като освен тях, участие ще вземат румънският Динамо (Букурещ), черногорският Будучност и молдовският Зимбру (Кишинев). На място ще се тегли жребий, като победителите от двете двойки ще се срещнат на финала.

Другите съперниците, срещу които ще се изправят 31-кратните шампиони на България, са Рапид (Букурещ), Металург (Донецк) и все още непотвърдилият на 100 % Локомотив (Москва). Има вероятност след прибирането си в България, „армейците“ да изиграят още една контрола на родна земя. Засега обаче нито датата, нито съперникът са уточнени.