ЦСКА е на път да увисне с обезпечението на дълга си към НАП. Оказа се, че частен съдебен изпълнител продава прословутите имоти на морето, собственост на „червените”.
 
Това съобщи „Дартс Нюз”, позовавайки се на обяви, публикувани в Регистъра на публичните продажби към Камарата на частните съдебни изпълнители.
 
Става дума за 2 парцела в местността "Кара дере", които са гарант за дълговете на "червените" към държавата. Имотите се намират в непосредствена близост до земите, предвидени за застрояване, които предизвикаха протести "за" и "против" сред местното население и еколози.
 
От документите става ясно, че ударът по ЦСКА е дело на БТК, която е е пуснала в продажба въпросните земи в община Бяла. Причината са огромните дългове, които "армейците" дължат на телекома.
 
"Това е единият от имотите, прехвърлен ни от "Титан" по обезпечение на дълга към НАП. Той е точно на първа линия. Другите декари са по-навътре и не са толкова апетитни. Нормално е, ако започне изграждане на комплекс, да скочи няколко пъти и цената на имота, който опира в него", сподели пред "Стандарт" изпълнителният шеф на ЦСКА Александър Тодоров.
 
"Земите са под запор, но при поява на купувач това не е проблем. НАП го вдига с цел да прибере сумата. ЦСКА няма никакво намерение на строи в тези парцели. Ние сме футболен клуб, а не инвестиционно дружество", допълни Тодоров пред вестника на 2 април.
 
Неговите думи не отговарят на истината, сочи справка в Регистъра на публичните продажби от сайта на Камарата на частните съдии изпълнители. Там става ясно, че още на 31 март 2-та парцела са изнесени на публична продан от кредитор на „червените” и се продават от варненският ЧСИ Захари Димитров. Единият имот е с начална тръжна цена 148 500 лв, а другия - с 37 500 лв. Кандидат-купувачите могат да наддават за апетитните имоти до 8 май.
 
На практика това значи, че задълженията на ЦСКА към държавата вероятно остават без реално обезпечение, което поставя под въпрос вземането на лиценз и дори легалната продажба на акции.