ЦСКА попадна в група с Локо (Пд), Спартак (Вн) и Монтана за турнира "Албена Къп 2009", който ще се проведе в курортния комплекс от 4 до 13 февруари. Жребият за надпреварата бе изтеглен днес, като в другата група попаднаха Черно море, Локо (Мз), Берое и националите до 19 години, които са водени от Михаил Мадански.

През тази година община Каварна се оттегли от спонсорирането на турнира. "Албена Къп" е международен футболен турнир, информира Beroe Online. Спонсориран е от "Мото-Пфое", ПФЛ, БФС и курортен комплекс "Албена" като домакин. Главен организатор е Николай Златев, който е ръководител на сектор "Спорт" в курортен комплекс "Албена" АД.

"Албена Къп" е наследник на "Калиакра Каварна Албена Къп", а преди това на традиционния международен турнир "Албена Мобилтел". Провежда се през месец февруари. Първите три отбора в крайното класиране получават парични премии, купи и плакети. Дават се индивидуални награди за "най-добър вратар", "най-добър защитник", голмайстор и "най-полезен футболист". За тях има статуетки, както и финансови възнаграждения. В първото издание на турнира участващите 8 тима бяха разделени в две групи по 4 отбора. Играе се всеки срещу всеки, като победителите спорят за първото място, а останалите разпределят местата до 8-о. Целта е турнирът да стане традиционен и с всяка следваща година да се повишава неговата сила и класа - да идват по-известни отбори, както естествено да се увеличава и наградният фонд. Идеята е отбори от нашия регион, а и голяма част от българските тимове, които се подготвят близо до Албена, да имат възможност да се срещнат в този преходен период с чужди отбори. Става дума за състави, които често посещават Северното Черноморие.

Срещите ще се проведат на терените в КК Албена. Стадион "Албена 1” разполага с 3000 седящи места и е с размери 104/68 метра. Стадион "Албена 2" е с капацитет 1800 седящи места и разполага с терен с размери 85/61 метра. И двата терена са затревени с директна сеитба, притежават ефективна дренажна система и поливна инсталация "Рейнбърд".

През тази година в "Албена Къп 2009" ще вземат участие 8 отбора разделени в две групи по четири. Победителите в двете групи се изправят един срещу друг в спор за титлата, вторите отборите в групите "А" и "В" ще определят в мач помежду си третото място в надпреварата и т.н.