ЦСКА е провел разговори с двете фирми, които ще строят стадион „Българска армия“. Срещата се е състояла в четвъртък и на нея всичко около изграждането на новия дом на „армейците“ е уточнено, а строежът ще започне съвсем скоро – преди края на месеца, съобщиха източници на БЛИЦ.

За изграждането на „Българска армия“ само от ръководството на ЦСКА са приготвени 100 милиона лева, научи още нашата агенция. До момента се считаше, че строежът ще струва около 80-90 милиона лева и част от сумата може да бъде поета от друг инвеститор.

Както е известно, реконструкцията на „Армията“ се ръководи от „Спортни имоти Българска армия“ ЕАД, което е съвместно дружество на ЦСКА и държавната компания „Сердика спортни имоти“. Двете страни имат 50% дялово участие, като подчинената на Министерството на младежта и спорта организация не участва във финансирането на строежа.

Припомняме, че демонтажът на стадион „Българска армия“ беше извършен през пролетта. Събарянето започна през месец април и приключи по-рано от предвидения срок от 90 дни.