Положението на стадион “Българска армия” е най-тежко от всички в “А” група две седмици преди началото на новия сезон. На ЦСКА е изпратено писмо вчера от БФС, че съгласно правилника първо трябва да се ремонтира съоръжението и чак тогава ще получи лиценз за първенството. За Лига Европа и дума не може да става, отборът със сигурност ще домакинство на Националния стадион “Васил Левски”.

“Лицензът на стадион “Българска армия” е временен и е изтекъл на 31 май. При нас има протокол от общинската комисия с точни препоръки какво трябва да бъде ремонтирано, за да се провеждат мачове от първенството. Изпратихме им писмо, че без да бъде изпълнено това, няма как да играят там. Когато са готови ще бъдат инспектирани от комисия и стадионът ще получи лиценз”, заяви организаторът на първенството Веселин Маркович, цитиран от “ 7дни спорт”.

Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов заяви вчера, че всички дългове на клуба към Министерството на спорта са изчистени и всеки момент трябва да влезе в сила договорът за отдаване на стадиона на концесия. В БФС “червените” действително са заявили “Армията”, но в сегашното й състояние няма как да стане, тъй като стадионът не е лицензиран. От Министерството съобщиха, че ЦСКА може да вземе под безвъзмезден наем съоръжението, но първо трябва да мине комисия и да констатира направените ремонти.

Президентът на “червените” Димитър Борисов заяви, че въобще няма притеснения около взимането на лиценза. Според него до първия домакински мач с Черноморец, който е на 13-14 август всичко ще бъде наред. “Става въпрос да направим една замазка на трибуните в Сектор “Г”. Това цифром и словом е около 7000 лева. Изискването е на полицията, тъй като се кърти бетонът на някои места. Останалите препоръки са изпълнени, не виждам къде е проблемът. По-сериозният беше с плащането на заема към спортното министерство, но той вече е решен”, заяви Борисов./БЛИЦ