ЦСКА може да получи най-много 50 % от правата на националите от "Литекс", които евентуално ще подсилят клуба. Собственикът на "оранжевите" Гриша Ганчев отсече, че вече няма намерение да купува акции от "червените". Но това не изключва възможността да даде футболисти, които не може да продаде.

Естествено, играчите няма да са даром. ЦСКА ще получи само половината от правата им и Ганчев ще вземе трансферна цена при евентуална продажба, пише "Труд". От Борисовата градина има по-голяма вероятност за сериозен чуждестранен трансфер. ЦСКА иска националите Георги Миланов, брат му близнак Илия Миланов, Николай Бодуров и Петър Занев. От Ловеч идва и Христо Янев, но халфът вече стана свободен агент.

Приоритетът на ЦСКА за новия сезон ще бъде привличане основно на млади футболисти. С такава насоченост се гледа и към чужбина. До този момент единственият сигурен нов обаче е 33-годишният Янев. Но ядрото на "червения" тим за новия сезон се очертава да бъде съставено от Ангел Грънчов, Антон Карачанаков, Станислав Костов, както и започналия често да влиза в групата Кристиян Петров. Още преди пропадането на сделката с Ганчев собственикът на "червените" Димитър Борисов обяви, че свива бюджета с около 30 процента.

Надеждата на ЦСКА е бразилецът Жуниор Мораес да не бъде продаден. Все още няма оферта, която да надхвърля два милиона евро - минималната цена, която ръководството иска да получи.