ЦСКА ще привлече младежкия национал на Македония Трайче Лостовски. 19-годишният защитник в момента е собственост на третодивизионния Локо (Дряново).

Трайче изнесе невероятни мачове за аматьорския тим и грабна окото на елитните тимове, информира "7 дни спорт". Шефовете на Локо (Дряново) споделиха, че за него вече е имало запитвания от Беласица, Локо (Мз), Пирин (Бл) и Спартак (Вн). Лостовски дори изкара две тренировки със "соколите", но Дуци Симонович го натири.

Новият изпълнителен директор на ЦСКА Венцислав Живков ще лобира за привличането на македонеца. "Ще бъде престъпление, ако някой отбор от "А" група не вземе Лостовски. Той притежава уникален ляв крак. Само през изминалата есен отбеляза 7 гола, въпреки че играе като защитник. Изключително свястно момче е. Учи археология във Великотърновския университет. Дано от ЦСКА му дадат шанс за изява", заяви изпълнителният директор на Локо (Дряново) DJ Теди Джорджо.

Както е известно, друг македонец - Цветан Чурлинов, се подготвяше с "червените" по време на лагера в Банско. Той обаче не бе одобрен от Димитър Пенев и няма да пътува с тима за подготовката в Кипър. /БЛИЦ

Кой е Трайче Лостовски?

Трайче Лостовски е роден на 17.03.1989 г. в Скопие (Македония). Висок е 188 см и тежи 82 кг. Играе като дефанзивен халф и централен защитник. Започва да се занимава с футбол в школата на ФК Тиквеш (Кавадарци) на 9 години и е състезател на отбора до 15-годишна възраст. След това получава покана да играе във Вардар (Скопие) от треньора Петър Георгиев - Пепи и под негово ръководство на 16 години попада в юношеския национален отбор на Македония. На 17 години става състезател на Вардар (Неготино), отбор от втора македонска дивизия. На 18 години пристига в България в отбора на Локомотив (Дряново). След първия сезон получава предложение от отбора на Етър (Велико Търново), но липсата на българско гражданство не му позволява да премине в клуба.