Ръководството на ЦСКА излезе с официална позиция по повод инцидента с Димитър Тасев, който пострада, след като към него бе хвърлена част от пиротехниката на "армейците" в контролата с Марица, спечелена с 3:1 в сряда.

Изявлението на ЦСКА:

"До цялата спортна общественост,

ПФК ЦСКА ЕАД желае официално да поднесе своите извинения на bTV Media Group, както и на репортера Димитър Тасев, който пострада заради хвърлена бомбичка на вчерашната контролна среща между отборите на ЦСКА и Марица (Пловдив), играна на стадион „Българска армия“.

ПФК ЦСКА остро осъжда подобни вандалски прояви и се разграничава от хората, извършили срамния акт. ПФК ЦСКА изразява пълната си готовност да съдейства на органите на реда за откриване на извършителите.

Нека заедно спрем агресията по стадионите!"

От ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД

В същото време Управителният съвет на Съюза на българските журналисти излезе с официална позиция за инцидента:

"За пореден път агресията в българското общество поставя на изпитание професионализма и съвестта ни. Спортният журналист от bTV Димитър Тасев пострада по време на футболен мач от хвърлени на стадиона бомбички. В същата ситуация попадна и лекарският екип, оказващ му първа помощ. Съюзът на българските журналисти отново изразява своята непримиримост с посегателствата над журналисти и граждани, както при изпълнението на техните професионални задължения, така и в личния им живот. Примерите за подобни действия и бездействието на органите на реда стават постоянна практика. Настояваме виновниците да бъдат намерени и наказани, а трудът на журналистите, както и на всички членове на нашето общество, да бъде уважаван и защитен!"

Контролите на ЦСКА през лятото:
ЦСКА - Спартак (Плевен) 0:1
ЦСКА - Литекс (II) - 2:0
18 юли, ЦСКА - Оборище (Панагюрище) 1:0
22 юли, стадион "Българска армия", ЦСКА - Марица 3:1
25 юли, стадион "Българска армия", 20:00 часа: ЦСКА - Вихрен (вход свободен)
3 август, ЦСКА - срещу клуб от Израел (най-вероятно Ашдод)
9 август -
начало на сезона в Югозападната "В" група