Бургаският апелативен съд (БАС) остави без уважение жалбата на ЦСКА по случая “Мишел Платини”, пише “Тема Спорт”. Тя бе насочена срещу решение на окръжния съд в града, който постанови, че “армейците” трябва да платят накуп цялата сума от 510 000 евро на Черноморец по трансфера на бразилския нападател, преминал при столичани преди година.
 
“Червените” бяха предявили иск, който да установи, че по договора между двата клуба не е настъпила предсрочна изискуемост на цялата дължима сума по покупката на състезателя.
 
“Член 124 от ГПК дава възможност чрез установителен иск да бъдат защитавани застрашени и накърнени права, но е недопустимо с такъв да се търси превантивно защита срещу изпълнение на задължения, и то договорни, какъвто е конкретният случай. Още повече че правата на ищеца могат да бъдат защитени и по пътя на едно възражение в рамките на съдебния процес, в който ответният ПСФК Черноморец евентуално би заявил своите претенции за дължими суми по трансферния договор”, написаха в определението си от БАС.
 
ЦСКА има право да обжалва това решение пред Върховния касационен съд до края на работната седмица.
 
Както е известно, Платини все още е собственост на “червените”, а те се чудят какво да правят с него. Павел Дочев не го иска в състава, а наскоро бразилецът сам провали трансфера си в Китай, след като се държа несериозно на пробите. Черноморец пък още си чака парите по сделката с “армейците”./БЛИЦ